A Duna mentén

Felfedezésre várnak a Duna menti városok, és az egyedülálló természeti szépségek.

1. nap: Szigetközi kirándulás idegenvezetőnkkel, amelynek során feltárulnak a természetvédelmi terület csodái. Délután Győrrel ismerkedhetnek. Győrt a folyóvizek mentén szövi, öleli át a természet, műemlékekben a második leggazdagabb városunk, a barokk belváros pedig elnyerte a műemlékvédelem Európa díját. Szállás és vacsora Győrben.

2. nap: Utazás a Duna mentén a Dunakanyarba. Esztergomban a Bazilika és a kincstár megtekintése, amely az ország legnagyobb egyházi kincsgyűjteménye. Visegrádon következik, a Duna-kanyar legfestőibb települése. Keskeny teraszlépcsők felett meredek sziklafalakkal emelkedik magasba a Várhegy jellegzetes tömege, s a Fellegvár. A délutánt Szentendrén töltik. Rendszertelenségben kanyargó, szűk kis utcái, lépcsős sikátorai, különleges hangulatot adnak a városnak. Este utazás Budapestre. Szállás és vacsora a szállodában.

3. nap: Egész napos budapesti városnézés, amelynek keretében a legfontosabb nevezetességeket - Gellérthegy, Hősök tere, Mátyás templom, Halászbástya, Lánchíd, Bazilika - tekintik meg. Délután a rövid szabadprogram során lehetőség nyílik a belvárosban hangulatos sétát tenni. Vacsora egy fővárosi étteremben.

4. nap: Egész napos kirándulás a Duna mentén található Révbéri Lovascentrumba, ahol pusztaprogramon vesznek részt. Fogadás pálinkával és lángossal. Lovas kocsizás során megismerkedhetnek a táj jellegzetességeivel, majd a tájházat, kézműves udvart és őshonos magyar állatfajtákat mutatjuk meg. Ebéd a csárdában zenével, borfogyasztással. Az ebédet követően csikósbemutató teszi felejthetetlenné a pusztán töltött órákat. A késő délutáni órákban visszautazás Budapestre.

5. nap: Hazautazás.

Szolgáltatások:

  • 1 éjszaka szállás félpanzióval Győrben
  • 3 éjszaka szállás Budapesten
  • 1 vacsora a budapesti szállodában
  • 1 vacsora a budapesti étteremben
  • Pusztaprogram